var är jag / jag är var

Hoppas att du har längtat, för här kommer jag. På mitt nobla huvud dansar ramsor av forna tider. På min fritid spelar hjärterdam schack utan motspelare i sin gula klänning. Under mitt tegeltak är allting upp och ned. Jag vet inte vad jag är men jag vet att jag kan tänka. Därför är jag. Av en liten knuff, långtlångtborta, hittade jag ljuset i en glasflaska. Ljus är explosionen av upptäckta sinnen. Först mådde jag illa, nu är jag beroende, beroende av purpurbruset, världen, färgerna. - vill du ha mer? nu är jag din knuff. 

 

Outforskade världar ställer sig framför min näsa, men de är alltför nära, det är därför jag inte ser dem. Snart ska jag ändå bort, bort till någon sorts bas för lugnet, gemenskapen, känslorna. Till den outforskade världen som jag redan nu ser färgerna av. Arbete byts mot själaro och snart syns vi igen, någonstans i någons verklighet, eller icke.

 

 

vaggvisan

Jag började aldrig skriva på någonting som jag inte på något sätt trodde på. Jag försökte aldrig greppa en fluga utan en tanke på att få tag i den. Jag gick aldrig in för något som jag inte trodde att jag skulle klara.
Det var det som var felet. Det är det som är felet.

Sedan jag inte minns mer så har jag hört toner ljuda på ett och samma sätt. -Vackert, starkt, harmoniskt- . Hela mitt liv har han följt sina rader. Jag märkte inte djupet förrän sent. Filosofi är något för två, något att dela på - Nu kan jag dem också. Jag kan hans rader. (Men jag kan inte honom). Jag ska spela dem sen, när jag lägger vita rosor på graven.
Glöm inte det. Glöm inte det.

Upp och förbi

Åker en extrasväng med bussen, till dit alla bussar vänder och sedan är jag på min egen väg igen. Ser en rökare långt borta andas in allt förmycket gift, för vackert och för intressant. Ser en spegelblank sjö, trötta människosjälar, fyrkantiga rännstenar. Sedan ser jag mig själv. efter allt det andra.

En sammanfattning av idag skulle kunna låta som ett färgglatt såpbubbleträd vars frukter heter pommes och vars invånare dras samman till ett starkt "asså ni två".

Bellaout